Re: [mk3] ocena serwisu tdci
Ok, po tym co tu piszecie (Kapsel_lg&Kaniur) to az boje sie napisac o moich doswiadczeniach z firma Adamczyk! Ale co mi tam, jak juz pisalem auto mi zaczelo kopcic dosc konkretnie (lokomotywa) pojechalem do Ford-Serwice w Chorzowie na 3-go Maja (kolo Kaufland-u) i facet przez tydzien!!! nie umial zdiagnozowac co sie dzieje, chcial wymienic listwe wtryskową a potem pompę (uzywana ok 2 tys!!!) wiec wziolem od niego auto na hol i zjawilem sie dzisiaj rano u Adamczyka.
Obsluga konkretna, wiedza czego sie maja chwycic, powiedzieli ze auto najpozniej jutro bedzie na chodzie (za 4 dni jade na wczasy 1500km) wiec schiza mnie trzymala juz caly tydzien jak auto nie chcialo palic u tamtego "mechanika :563: " no i po poludniu telefon ze auto gotowe- pali! Jaki mi kamien spadl to wiem tylko ja :fcp2 .
Co bylo: wtryski (104 tys km) , nie wymienialem - tylko regeneracja, teraz mam nowe karteczki z numerkami na wtryskach, z filtrem paliwa chcieli 2700, udalo sie zejsc na 2400 i nie wiem czy to jest dobra cena czy nie bo nie mialem czasu sie zastanawiac, dla mnie najwazniejsze ze auto jezdzi i mam rok gwarancji (wymogiem dla gwarancji jest u nich wymiana filtra paliwa, stary mi dali a jest nowy, zrobilem na nim 300km - Bosh!) , aha sprawdzili mi jeszcze pompe wtryskowa (dobra, a tamten chcial ja wymieniac) i uklad zasilania.
Wiec na koniec moja opinia: Jestem zadowolony, cena zawsze mogla by byc nizsza ale chyba nie wiele, dla mnie najwazniejszy byl czas.