View Single Post
Stary 07-07-2008, 23:17   #21
gucio10
ford::amateur

Domyślnie Re: spalanie w 2.0 TDCI

To mój pierwszy post na tym forun wiec witam serdecznie Wszystkich posiadaczy c-maxa. Szkoda, że ten pierwszy post dotyczy drażliwego tematu spalania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kupilem c-maxa w kwietniu 2008 z przebiegiem 73tkm 2004 2,0 136KM. Wczesniej posiadalem Vectre C 2,2 Dti 125KM (full opcja + automat). Vectrą przejechałem 130tkm w 2 lata z automatem caly czas na klimie srednio trasa 5,8l miasto 6,5l (nie jezdze w kapeluszu i nie lubie jak ktos mnie wyprzedza). C-MAX.... porażka, trasa 7,5l miasto 9l. Jestem niemile zaskoczony. Troche moze ma wpływ ogumienie - założyłem 225/45/17R, ale to góra 0,2l/100km. Myslalem ze kupuje oszczedniejsze auto (skrzynia 6biegów a miałem automat!!!). Chyba pół roku i zmianyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przejechalem nim do tej pory 18tkm. Oprócz zawieszenia, niezłego prowadzenia i lekkosci w wyprzedzaniu na naszych drogach nie posiada więcej jak dla mnie zalet. (wszędzie plastik i to trzeszczący, spalanie, slabe materiały wykończenia itd). Generalnie ford się nie postarał.
Pozdrawiam Wszystkich posiadaczy c-maxa.
Pozdrawiam
gucio10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem