Witam.
U mnie przy puszczeniu sprzęgła (na luzie) słychać oprócz silnika jakiś szum. Pojechałem do ASO i kierownik serwisu od razu powiedział, że to koło dwumasowe i że "ten typ tak ma" (tak samo jak rdzewienie ocynkowanych drzwi <- też już to zaliczyłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Jak się spytałem czy muszę je wypieniać to odpowiedź była jedna - jeśli ci to przeszkadza i nie masz co z kasą robić to wymień
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dodam, że te szumy zaczęły się pojawiać jeszcze w 2005 r. (auto jest z rocznika 2004). Od tamtej pory olałem te szumy i jeżdżę do dziś i jakoś wszystko działa.
Jedynie dziś coś pierd..neło mi podczas jazdy w silniku ... ale to już inna bajka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. --->
viewtopic.php?f=10&t=57772.
Dodatkowo przy włączaniu poszczególnych biegów i po puszczeniu sprzęgła słychać takie charakterystyczne "klaśnięcie"
|
U mnie przy zmianie biegów słychać głośne "zgrzytnięcie" tak jakby biegi wchodziły z oporem. Ale nie jest to zgrzytnięcie typu "dentysta" czyli wrzucanie biegu bez sprzęgła tylko zmian biegu i tak jakby uderzenie czy coś takiego.