View Single Post
Stary 07-07-2008, 23:36   #60
Lukas
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Re: [Mk3] TDCi Koło dwumasowe - a może jednak nie ??

Witam.

U mnie przy puszczeniu sprzęgła (na luzie) słychać oprócz silnika jakiś szum. Pojechałem do ASO i kierownik serwisu od razu powiedział, że to koło dwumasowe i że "ten typ tak ma" (tak samo jak rdzewienie ocynkowanych drzwi <- też już to zaliczyłemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Jak się spytałem czy muszę je wypieniać to odpowiedź była jedna - jeśli ci to przeszkadza i nie masz co z kasą robić to wymieńGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dodam, że te szumy zaczęły się pojawiać jeszcze w 2005 r. (auto jest z rocznika 2004). Od tamtej pory olałem te szumy i jeżdżę do dziś i jakoś wszystko działa.
Jedynie dziś coś pierd..neło mi podczas jazdy w silniku ... ale to już inna bajka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ---> viewtopic.php?f=10&t=57772.

U mnie przy zmianie biegów słychać głośne "zgrzytnięcie" tak jakby biegi wchodziły z oporem. Ale nie jest to zgrzytnięcie typu "dentysta" czyli wrzucanie biegu bez sprzęgła tylko zmian biegu i tak jakby uderzenie czy coś takiego.
365 Nm

JEST :
seria
Lukas jest offline   Odpowiedź z Cytatem