Temat: [Mondeo 2000-2007] Wtryskiwacze 2,0 Tdci ustrka czy co ?
View Single Post
Stary 13-07-2008, 09:18   #79
TTT
ford::average

Model: Mondeo Ghia MKIII Kombi Automat, Transit Jumbo
Silnik: 2.0 TDci / 2.2 TDci 125 KM
Rocznik: 2004 / 2012
Domyślnie Re: [Mk3] Wtryskiwacze 2,0 Tdci Mondeo

Witam ,

No i chyba STAŁO SIĘ. :fcp5
Wczoraj jadę tak około 60 km/h - nagle silnik tak jakby na ułamek sekundy się przydławił - no i pojawiła się migająca sprężynka. Przejechałem normalnie około 5 km (ze stałą prędkością około 100 km/h) - potem wyłączyłem i włączyłem silnik.
Zacząłem w miarę spokojnie - potem trochę z nim pocisnąłem - pedał w podłogę na każdym biegu i tak ok 170 km/h - sprężynka się nie pojawiła , wszystko było ok. Później też normalnie chodził , odpalał na dotyk , obroty stałe , bez falowania.
Mam go niedawno - wymieniałem 100 km temu fitr paliwa (Motorcraft) - paliwo V-power zalane.

Mam nadzieję , że było to może jakiś chwilowe zawieszenie wtrysku , lub jakiś spadek napięcia , lub może coś z jakimś czujnikiem (np. wałka rozrządu).

Ale że za kilka dni jadę do Chorwacji , chciałbym wiedzieć , co i jak. W związku z tym poszperałem troche na forum - w sumie przewijają się 3 opcje:
- ASO
- Pan Bogdan w Nadarzynie
- Bosch serwis Adamczyk
Najbliżej mam do Nadarzyna - czy tam mają możliwość podpięcia kompa (nazywa się to chyba WDS) i zczytania błędu ?
A może ktoś ma jakiś inny namiar - gdzieś Kreeecik pisał , że ma jakiegoś maga - bardzo dużym plusem byłoby to , żeby byli czynni w sobotę.
TTT jest offline   Odpowiedź z Cytatem