Dzisiaj zmierzyłem sobie doładowanie. Wychodzi że turbina dmucha maxymalnie 0.8 bara i nie więcej. Na jedynce ''biedaszyby'' idzie do 0.5 przy około 2600rpm nie kręciłem wiecej, na dwójce jest lepiej, na trójce widać że wastegate puszcza w okolicach 2300 i osiągam przy 2500rpm 0.5 bara i jak go pociągne do 2800 jest już 0.8 i więcej nie. Już do mnie jedzie z ebay'a MBC na regulacje doładowania gdzie mam zamiar zacząć lajtowo od 1.0 bara. EGR jeszcze nie zaślepiony ale już niebawem. Do tego dolot porządny PIPECROSS albo jakiś K&N, swoją drogą to nawet Diesel fajnie brzmi na storzku :fcp26 . Intercooler jakiś normalny w zderzak na rzeźbę i spaware bo inaczej nie da rady, pozatym w tej komorze silnika to ona zamiast chłodzić to jeszcze nagrzewa i do dupy robota, z czujnikiem temp jak nagrzejesz silnik to jest tam piekarnik w tym co dochodzi już do kolektora, a jak sobie zostawiłem niedomkiętą maskę to spadło pare stopni co jakby lekko poprawiło osiągi, więc na pasie przednim powienna być majorka.
Mało mam czasu ale w weekend sie za to zabiorę zrobie foty jakieś i relację. Niechce jeszcze ruszać pompy bo wogóle mi nie kopci ZERO, jak na ropniaka aż dziwne :550: Troche oleju w IC jest okej zawsze pluł. Wyczyszcze sobie też kolektor i przejrze wydech od wyjścia do końcowego.
Doradzcie mi w którym miejscu najlepiej zapodać 2mm grubości blachę na podkładkach? Za czy po patrząc od manifoldu, żeby była profeska
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.