Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 15-07-2008, 15:22   #575
hokeistatk
ford::average

Imię: Tomasz
Model: s-max TITANIUM S
Silnik: 2.0 TDCi 163 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Re: [Mk4] Nowe MOndeo kombi- lista ewentualnych usterek

Witam wszystkich MK4, jestem tu nowy bo od wczoraj. Ja odebrałem swojego MK4 3 lipca a czekałem na niego od 5 maja. Z tego, co czytałem Wasze wypowiedzi to chyba i tak miałem szczęście że tak krótko czekałem. Moja wersja to 1.8 TDCi kombi TREND GOLD X. Po przeczytaniu kometarzy przedłużyłem gwarancję do 4 lat i 150 tyś km ale myślę, że nie będzie potrzeby z korzystania z niej :566: Po 10 dniach uzytkowania jestem bardzo zadowolony, spalanie 7,5 w mieście. Taknuję raz na ok 1000 km nawet na trasie przy 140 km/h przejechałem 1100km. Chyba dobrze :fcp18. Jeżeli chodzi o usterki to jeszcze nic mi sie nie wydażyło (odpukać) poza inną uszczelką tylnej (małej) szyby, gdzie jest do wymiany ( jestem już umówiony z serwisem) bo do przyciemnianych szyb stosuje się inny rodzaj uszczelki niż mi założono. Druga szkoda to rysa , którą ktoś mi zrobił na tylnich drzwiach ( chyba z zazdrości, że mam takie autko).Rozbudowany wyświetlacz to cudo, którym można bawić się cały czas. Wcześniej jeżdziłem 307 kombi i myślałem , że jest tam dużo miejsca ale teraz to mogę zamieszkać w tym autku. Sprzęt audio jest ok. Szkoda tylko, że w salonie dali mi jako gratis dywaniki przy kwocie 101.170 zł.
PS
Zastanawiam się nad zakupem opon na zimę, bo chyba teraz to najlepszy czas na to i czytałem już parę Waszych komentarzy na temat opon ale może jeszcze raz ktoś mi podpowie co kupić w przedziale 300-500 za sztukę i jaki lepiej rozmiar to też tam różne są wypowiedzi tzn. 205/55/16 a może 215/55/16.
Drugie pytanie, jakie felgi kupić, stalowe czy alumy i też proszę o rozmiary bo jestem laikiem jeśli chodzi o takie sprawy
Pozdrawiam
hokeistatk jest offline   Odpowiedź z Cytatem