Re: [mk3] jakie najlepsze klocki i tarcze do 2.0 tdci ??
Wojoo
Dokładnie red się szybciej scierają green wolniej poszperaj w necie są charakterystyki.
Apropo Chipa to tak jest coś za coś nie da rady zrobić max momentu i max koni tzn albo bedzie wypośrodkowane albo bedzie więcej koni a mniejszy moment albo większy moment a mniej koni. Ja proponuje ci zrobić jak największy moment a koni mniej bo moment odpowiada za przyspieszenie a konie tylko za prędkość maksymalna.Acha i żeby się zbierał jak najwcześniej tzn tak od 2200 obrotów. Sam musisz zdecydować co wolisz bardziej. Na naszych drogach zadko się jeździ 250km/h a przyspieszenie zawsze się przydaje czy do wyprzedzania czy do zrobienia kogoś na światłach jak cię zdenerwuje :fcp1 . Wracając do mojego chipa to fordy najlepiej robić w firmie V-tech, duże doświadczenie (w każdym większym mieście mają przedstawicielstwo). Słyszałem ze z naszego motoru 2.0 tdci 131km maksymalnie się wyciśnie 170km i 410Nm (oczywiście to sam program bez ingerencji mechanicznej np w większe turbo czy rozwiercenie motoru) ale to naprawde trzeba mieć świeżą turbinkę i zdrowy motor.
A ja o trakcje się nie martwie bo mam 235/45/17'' BF goodrich g-force new więc nic nie miele na suchym i to bez kontroli trakcji. Zimą niestety na 16'' na mokrym jest dramat odpala dopiero na 3 wcześniej cały czas mielone :fcp5 .Trzeba poprostu wolno ruszać :fcp1 Także jak chip i nie masz kontroli trakcji to zainwestuj w 17'' no może 18" tylko te nasze drogi :fcp5 i dobre gumy nowe. Za chipa V-tech dałem 1300zł ponad rok temu ale po rabacie po znajomości no i mam ich relame na drzwiach. Normalnie to w trójmieście 1500-1700zł.
U mnie teraz przyszedł czas na kolocki i tarcze też mam mały przebieg a z dużej prędkości w mieście często trzeba szybko wychamować :fcp12.
pozdrawiam i nie zastanawiaj się tylko chipuj w pierwszej kolejności potem lift :fcp29
Cb Uniden 520XL navi Lark 35.0
|