Temat: [Ogólne] TravelPilot EX i mapa POLSKI
View Single Post
Stary 20-07-2008, 00:43   #56
Golden-MDO
ford::beginner

Model: MKIII kombi, MKI 1.6 htb
Silnik: 2.0 TDCI i 1.6 B+G
Rocznik: 2004, 1993
Domyślnie Re: TravelPilot EX i mapa POLSKI

Cytat:
Napisał pruchnik
Cytat:
Napisał Golden-MDO
A WRACAJAC DO odkrycia GOLDEN-MDO to tez znalazlem w tunelu srodkowym wtyczke do ktorej nie bylo nic podlaczone. Moze ktos co ma BT dzialajace zobaczyl by czy jest tam cos podlaczone (moze zestaw BT bedzie :fcp18 )
no wlasnie. moze Ci co maja BT aktywne sprawdza czy nie jest tam cos podlaczone do tej wtyczki. roboty jest naprawde na 3 min. Do odkrecenia jest jedna srubka krzyzowa i oslona boczna zdjetaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i widac zestaw do telefonu i wtyczki.

Pozdrawiam
Przy okazji montowania zestawu głośnomówiącego (Nokia CK-7W) wybadałem tą wtyczkę. Raczej pod BT to ona nie jest - wygląda na zwykłą kostkę zasilająca (masa,12v stałe, 12v ze stacyjki). No chyba, że miałaby być zasilaniem samego modułu..., ale jak już coś to BT korzystałby raczej z drugiej kostki do której podłączony jest oryginalny zestaw do telefonu (jest tam wiele niezidentyfikowanych pinów oprócz zasilania).
Radio miałem fizycznie wypięte z kostki i leżało sobie ponad godzinę na tylnym siedzeniu - owszem o kod poprosiło, ale nic więcej. Stacje zostały, nawet po włożeniu płyty mp3 ruszyło z tego samego miejsca gdzie wyłączyłem. Musi mieć jakieś wewnętrzne zasilnie czy coś, a może jak już się coś zapisze to na amen ?

Ze wszystkich moich przemyśleń wynika, że jeśli przy dekodowaniu vin wyjdzie że nie mamy wbudowanego BT to raczej sami go już nie wygrzebiemy...

Pozdrawiam
Golden-MDO jest offline   Odpowiedź z Cytatem