Re: [mk3] jakie najlepsze klocki i tarcze do 2.0 tdci ??
Kolega Heko pisal ze chipowal auta co mialy 200 tys przebiegu i jezdza jak dlugo nie wiadomo :fcp1 . Jak dobrze poczytales wszystko zalezy od eksploatacji silnika. Jesli bedziesz dbal to powinien pojezdzic. Poza tym w warsztacie mozna mniej wiecej sprawdzic stan turbiny czy dobrze zasysa i takie tam. Mozesz przecierz podciagnac swoje 115km do 130km nie trzeba maksymalnego optymalnego programu wgrywac. Apropo spalania to paradoksalnie przy spokojniej jezdzie np w trasie spadnie ci spalanie, powaga, wzrosnac na pewno nie wrosnie. Ja jechalem w trase spokojnie tak 120-140max i wyszlo mi 5.1l. Sam nie moglem uwiezyc ale sprawdzilem lejac do fula potem znow do fula na tej samej stacji i liczylem km. Miasto w korasach mam caly czas 8.1-8.3 przy mocy jak w opisie. To nie jest turbo benzyna za za kazdym depnieciem w deche spalanie skacze 100% diesel to inna bajka :fcp1 . Turbo czy wtryski moga zawsze pujsc bez wzgledu na chipa czy nie. Lej dobra rope dbaj o przeglady i powinno byc git!!!!!! Chipuj nie peniaj !!!! Pozdro
Cb Uniden 520XL navi Lark 35.0
|