View Single Post
Stary 22-07-2008, 08:22   #260
kaszpir007
ford::average

Domyślnie Re: BLOS - opis, monatż i regulacja.

Cytat:
Napisał gondoljerzy
Te zaczepy do wyjmowania silnika to powinno być dobre miejsce, albo (już Ci pisałem na autokaciku) na kolektorze dolotowym powinieneś coś znaleźć.
Próbowałem "owinąć" obudowę sondy lambda (bez wyciągania sondy) ale niestety porażka (brak masy). Być może sonda jest zaśniedziała ???
Albo mimo że obudowa sondy jest metalowa ??? to nie ma przejścia ???
Czy na obudowie sondy powinna być masa ??
Może lekko papierem ściernym potraktować sondę i wtedy nawinąć kabel i z tamtąd masę pobrać ???

Podłączyłem na chwilę też do osłony kolektora dolotowego (chyba tak to się zwie (taka metalowa blacha z napisem "Hot"). Na razie tylko przyłożyłem bo nie chciała się odkrecić żadna śruba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale wyniki jakie uzyskałem są całkowicie odmienne od wszystkich innych i chyba powinny być już prawidłowe ...

Teraz nie wiem czy walczyć dalej i próbować owinąć sondę (wyjęcie odpada bo nie mam odpowiedniego klucza a sam boję się że coś zniszczę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy powinno starczyć podłączenie do blachy od osłony kolektora (to chyba ta sama masa co do sondy i wydechu).
kaszpir007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem