koledzy piszę ten temat zeby wszytskich przestrzec:
jesli kiedykolwiek zdarzy sie wam konieczność wymiany pompy wody, zawsze zobaczcie jak wyglada pompa wspomagania która napędza pompę wody!!!
wiele osób gdy im cieknie pompa wody,albo auto sie grzeje odkrecaja pompę wody, ogladaja, robia wielki oczy jak zobaczą sciete kliny na pompie wody i...wymieniają pompe wody,a to jest 50 % roboty!!!
ta pompa-klin scina sie przez wyrobione wytarte zeby na pompie wspomagania i generalnie zawsze przy wymianie pompy wody należy wyminic takze pompę wspomagania!!!!
to jest ponoć "bolaczka "mk3 -słabość materiału i za duza siła jaka tam działa i dla tego po prostu nie wytrzymują.
ale jesli wyminicie jedynie pompę wody to pochodzi wam ona ok max!!! roku!!! tak było i w moim przypadku:
poprzedni własciciel zmienił pompę wody -na orginał!!FoMoCo w lutym 2007 roku i dzis pompa wygląda tak jak na zdjeciach które postaram sie w weeknd załączyc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po prostu:scięte,wytarte od pracy zęby na pompie wspomagania ścieły klin na pompie wody i nie było własciwego napędu pompy a tym samym odpowiedniego obiegu wody w silniku.
pisze to wszytsko po to zebyscie nie wymieniali i nie zastanwiali sie co mogło poleciec i wymieniac wszytskiego po kolei:
ja wymieniłem oba termostaty, czujnik temperatury w głowicy- to juz bez robociny dało ponad 300zł niepotrzebnie wydanej kasy
a dopiero na końcu dowiedziałem sie o przypadłości pompy wspomagania i wody...
tak więc ostrzegam i przestrzegam-nie ma co oszczędzać i zawsze!!trzeba zobaczyc jak wyglądają zęby na pompie wspomagania bo w rzypadku jakiegokolwiek zuzycia, wytarcia jej zębów, zniszczy wam ona w tempie ekspresowym nowa pompe wody!!!