Temat: [Mondeo 2007-2014] Stylizacja nadwozia
View Single Post
Stary 25-07-2008, 14:04   #589
wesmond
ford::advanced

Imię: Rafał
Model: Focus Active
Silnik: 1,5 PB 150 PS
Rocznik: 2019
Domyślnie Re: [Mk4] - stylizacja Mondeo

Cytat:
Napisał antyrama
W kwestii stylizacji: sreberka w trendzie i ambiente wygladaja na plastik, te w titanium to naprawde plastik??? Wyglądają naturalniej. Obmacywalem je i miałem wrazenie,że są chłodne, jakby to byl metal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a to się dałem nabrać w takim razie.

Jeżeli nabędę Forda to z założenia nie wydam 13 tyś więcej za dwulitrowego diesla. Mamy dwa silniki:
benzyna 145 KM - 91 100 zł
diesel 2,0 - 140 KM- 104 300 zł

Oba sedany/heczbeki Ghia/Titanium- różnica 13200 zł bonusem jest 6 biegowa skrzynia, ale:

Mazda 6 exclusive - 2 litry benzyna 147 KM - 85 500 zł
Mazda 6 exclusive - 2 litry fordowski diesel 140 KM - 91 500 zł !!
(nie chodzi o cenę auta, nie przymierzałem pakietami, tylko chciałem pokazać róznicę cen diesla i benzyny- 6 tys.).

Nie znalazłem informacji czy to szesciobiegówka czy nie, ale i tak jestem zdania, że Ford robi sobie jajka.
Wiecie co jest najciekawsze? Benzyny są, ludziska mordują się o TDCI, jeden dwa po placach w Polsce, a jak nie to zamówienie, wielokrotnie przedłużane.
To się nazywa bezkrytyczne zauroczenie dieslem Forda u Forda :fcp2

p.s. Za 107 tys -sześciobiegowe Ghia/Titanium -silnik 2,5 T 220 KM :-)
Z informacji uzyskanych od mechaników i osób sprowadzających nowe mazdy 6 sowiedziałem się że oprócz pojemności i mocy nominalnej silnik mazdy nie ma nic wspólnego z PSA i to by się nawet zgadzało bo kupltura pracy silnika mazdy w dieselu bije go na głowe o kilka generacji. Mazdowskiego silnika praktycznie nie syłychać na zewnątrz czego nie można powiedzieć o Mondeo.

I najważniejsze :fcp2
reflektuje na to śmieszne radyjko :fcp26
wesmond jest offline   Odpowiedź z Cytatem