[quote="danielr"]Nie martw sie, mi przedwczoraj przy przebiegu 33 tys km wyskoczyl na wyswietlaczu nowy komunikat
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tym razem usterka przedniego oswietlenia. W sumie nawet sie ucieszylem, bo spodziewalem sie, ze to bedzie 9 raz wymiana oleju... Faktycznie lewy xenon patrzy w gore, prawy w dol, a po wlaczeniu swiatel zaden sie nie rusza tzn. nie proboja sie poziomowac. Przy okazji umawiania sie do serwisu na naprawe swiatel dowiedzialem sie, ze podobno jest juz dostepny nowy soft do mondeo, ktory eliminuje problem kontrolki wymiany oleju. Bo to, ze ta kontrolka wyskakuje to jest kwestia algorytmu w oprogramowaniu sterownika silnika. Mierzy sobie milion rzeczy - jak sie szybko nagrzewa, jak szybko sie kreci itd itd i nagle mu wychodzi, ze wypadaloby wymienic olej. Ale to ma sie nijak do parametrow tego oleju.
P.S. gdyby nie to, ze masz taki maly przebieg to podejrzewalbym, ze odkupiles fure od kolegi Gerconsa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.[/quote
Bojaźliwie zapytam Cię jakie jeszcze niespodzianki przytrafiały Ci się do osiągnięcia przebiegu który podałeś ?
Jakość forda mnie przeraża = 3 wizyty w serwisie przy przebiegu 10 tys. - nierozwiązane usterki, boję się co będzie dalej.
Myślisz że Ci 9 razy wymieniali olej - wątpię, tylko podpisałeś to na zleceniu.
Mnie też tak nabrali, sprawdziłem olej czarny a na to pan z serwisu że wystarczy odpalić silnik i już jest czarny.
Gość z serwisu powiedział mi żebym bardziej kręcił na obrotach to wypalę DPF - żartowniś to tak jak bym sobie kupił buty i mi kazali w wodzie postać to sobie rozciągne albo skurcze.