27-07-2008, 22:38
|
|
|
ford::professional
Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
|
Re: [MK4] - Lista usterek MK 4
Cytat:
|
Napisał GEMINI32
Cytat:
|
Napisał azet
Cytat:
|
Napisał GEMINI32
Zaobserwowane usterki w nowym MK 4 :
wadliwy filtr DPF
skrzypiące fotele ( w serwisie poinformowano mnie że dosyć częsta usterka )
awaria klimatyzacji
błędnie działający wyświetlacz FORD
Zapraszam do wpisywania się do tej listy aby mieć szerszy pogląd na jakość forda i przygotować się na następne usterki.
|
post to przegięcie,jak mawia nasz prezydencik, i już trzeba go przeprosić, to semantyczne nadużycie, cokolwiek to znaczy,wcale nie mam zamiaru wybielać forda, ale u karzdego uzytkownika coś się popsuje i po podliczeniu statystycznie wyjdzie że wszystko się psuje.
lepiej w tytule posta napisać- wszystko się psuje w mk 4 , będzie i prościej i szybciej, bo wtedy będzie się wypisywać co się nie psuje,ale jak znam życie i tego też trochę będzie bo u innych nie będzie się psuło a u innych będzie.
dalej -co oznacza " w serwisie powiedzieli" ?? nie poprawili ?? niech napiszą oficjalnie na piśmie,, dosyć częsta usterka" i wtedy trzeba fordowi zrobić reklamę, pisma tylko na to czekają
jaka awaria klimatyzacji ??
jaki błędnie działający wyświetlacz- w fordzie są conajmniej dwa .
ps. dodam od siebie , ponownie, kierownica nie leży dokładnie w osi fotela . i skrzypią uszczelki drzwi :fcp27
|
"Wszyscy to robią a PO wpadła", może ty też jesteś z młodzieżówki od Forda :fcp4 .
Wiem, wiem czepiam się, Mondeo ma wiele wad - zawieszenie, przestrzeń itp., itp. nie neguje tego.
Z drugiej jednak strony jakość nie jest jego najlepszą cechą, i co z tego powodu mam nabrać wody w usta.
Nie jestem ani mechanikiem ani rzeczoznawcom, nie zależy mi na debacie w czasopismach, opisuje spostrzeżenia zwykłego użytkownika który liczył na coś więcej wydając poanad 100 tys.
Jaka awaria klimatzacji - po prostu nie wieje zimne powietrze, wyświetlacz z nazwy chyba convers.
Na czym polega "wypalanie DPF" jedni uważają że na wypaleniu na wysokich obrotach inni że na wymianie softu, było tysiąc razy opisywane ale nikt łącznie z serwisem nie wie co z tym zrobić. Czyż to nie jest częstą usterką i nie mam prawa "robić fordowi reklamy"
Przed zakupem czytałem to forum i takich postów jak mój tu nie znalazłem a szkoda...
... może dzisiaj bym nie miał problemu
|
jak czubów od władzy odsunęli obywatele przynajmniej polityką się chwilowo nie interesuję, czyżby kuzyn gerconsa ? porsche cayenne też gościowi się rozsypało, zapewne za te pieniądze także miał inne zdanie o wozie . takie życie. tytuł jest tylko wielce drażniący, od razu widać negatywne nastawienie, optymiści dłużej żyją . :fcp2