Paffcio to co proponujesz w moim przypadku ? Moje bi-xenony sa brudne od sroka i przestaly dzialac jak trzeba. Samochod stoi 4 dzien w garazu, bo dopiero jutro jest wolny termin w aso na naprawe. Jakos sie samo nie chcialo naprawic metoda windowsowa. Co do merytoryki i poziomu pozostalej czesci wypowiedzi nie bede kontynuowal dyskusji. Powim tylko tyle, ze akurat wymienialem w swoim focusie tdci olej wielokrotnie i w obecnym mondeo tez mi sie to zdarzylo zrobic wiec dywagacje na temat koloru oleju po wymianie pozostawie dla milosnikow kategorii "mity o mkIV" - moze kiedys taka powstanie. Jesli chodzi o aktualizacje softu, to konkretnie o czym piszesz ? Aktualizacja softu do obslugi "szafy" ? czy aktualizacja softu do sterowania silnikiem - bo to znowu dwa rozne swiaty. A w ogole to sa 3 rodzaje ukladow (komputerow) do obslugi tablicy instrumentow w mkIV w zaleznosci od wersji samochodu i akurat dla mnie jest zawsze w ASO "brak nowszej kalibracji"... Na koniec ciekawostka, ze podczas jednej z tras jechalem ok. 160-170 na autostradzie przez dluzszy czas i w trakcie takiej jazdy wyskoczyl mi komunikat wymiana oleju... Moze trzeba bylo cisnac na 5 tys obrotow bo 4 to z lekka za malo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Idzmy dalej - zanika prad powiadasz... po prostu po godzinie czy dwoch od wylaczenia silnika zostaje odciete zasilanie do wiekszosci elementow typu radio, oswietlenie itp dla oszczedzania aku. Przerabialem to spiac w samochodzie na kampingu nieraz - fakt, ta fura zyje w nocy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ale to ma sie nijak do resetu kompa i jego bledow. Proponuje wiec nie powielac zaslyszanych mitow na tym forum, bo ktos kto sie naprawde nie zna bedzie to dalej powtarzal.