Tak gdzieś wyczytałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Że L<1 = bogata mieszanka , L>1 = uboga mieszanka.
Spalanie wyszło mi poniżej 14L , więc lepiej ale "szału" nie ma. W zimę osiągałem poniżej 13L ...
Bardzo mi się nie podoba że jak się silnik nagrzeje na max to przy bardzo delikatnym wciskaniu pedału gazu mieszanka jest bardzo uboga. oczywiście jak wcisnę pedał gazu to natychmiast widać reakcję i mieszanka mocno się wzbogaca ...
Jednak przy bardzo delikatnym jest bardzo a to bardzo uboga ...
Dziś zacząłem znów krecić BLOSem. Na początek skreciłem o 4 obroty reduktor (max skręcenie / odkręcenie to 10 obrotów) i rozkręciłem prawie o 1 obrót BLOSa.
Efekt jest taki że przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu nie jest tak na max wzbogacana mieszanka , jest lepiej choć przy dynamicznym wciśnięciu pedału gazdu mieszanka i tak na chwilę robi się bardzo bogata i jest bardzo czuła na wciśniecie pedału gazu.
Nie wiem jednak czy dalej kręcić (wzbogacać) mieszankę tak długo aż przy bardzo delikatnym wciśnieciu pedału gazu miesznaka nie będzie optymalna czy nie odpuścić.
przy dobrze ustawionym BLOSie przy lekko wciśniętym pedale gazu (bardzo lekko) mieszanka powinna być taka sama jak przy mocno wciśniętym pedale gazu czy powinny się lekko różnić (czy bardzo mocno) ?