wroce do tematu. zabralem sie za wygluszanie bagaznika i w sumie przejechalem sie bez plastikow. od srodka sam. na nadkolu jest mocowanie teleskopa. czyli 2 srubki i centalnie miedzy nimi jeszcze jedna z kontra . to i wlasnie od niej slychac takie postukiwania. nawet na lekkich nierownosciach. po zdjeciu plastikow jest donosne. przejechalem sie dzis w bagazniku, to mialem okazje popatrzec jak to pracuje. jest to dzyndzel , ktory wraz z ugieciem teleskopu daje takie pukniecia.
no i mam pyanko. w jakim celu jest ta srubka , czy martwic sie tymi popukiwaniami? wystarczy ,ze dam jedne kawaleczek maty wygluszajacej na ta srubke i jest cisza. ale wolalbym nic nie dawac
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po przemysleniach: zazwyczaj 2 sruby to mocowanie gniazda amorka ( nie pamietam nazwy) wiec wynika ,ze ta 3 srubka to moze byc czesc amorka, zatem skad ten luz ?? wybita guma ?? sprawdzalem w tisie jakims starym , ale tam nie ma rysunkow pogladowych na ta czesc
po poszukiwaniach: znalazlem amorka na aledrogo , nadal nie wiem do czego jest ta srubka, moze odboj sie na niej trzyma , a widze ,ze odboj spruchnial
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., problemow z zawiechom nie mam , moze zrobil sie luz miedzy amorkiem a mocowaniem odboja i to on wlasnie tak bije. cholerka ,zeby miec to w rece, to by czlowiek sprawdzil, moze ma ktos pomysl , czy samo dokrecenie tej srubki zmniejszyt stuki w tylnym zawieszeniu ?? ale co z tym odbojem...
sprawdzilem: dokrecanie nic nie daje. niestety plastikowe oslonki u mnie odpadly od odboju. niby je poprawilem, ale nadal jest dziwny dzwiek.
jeszcze jedno:
w tis znalazlem cos takiego : tylne zawieszenie
˛ Rear Lower Arm ? Vehicles With: Solid Stabilizer Bar Link
˛ Rear Lower Arm ? Vehicles With: Ball Joint Stabilizer Bar Link
jaka jest roznica i gdzie sie stosowalo pierwsza wersje i druga