Cytat:
|
Napisał keisim
wesmond, najpierw wykresik : viewtopic.php?f=10&t=37250&start=0&st=0&sk=t&sd=a - znajdziesz tam osiągi fabryczne i po zabiegach V-Tech'owych :fcp4
Od dłuższego czasu wkurzają mnie objawy, które ładnie określiłeś jako "łapanie za hak" - jesteś pierwsza osobą u której spotykam ten sam problem. U mnie objawia się to mniej więcej tak: przyspieszam ostro na 4-ce a auto zachowuje się jakby brakowało mu 30-40 koni, po chwili przyspieszam w identyczny sposób i auto idzie jak brzytwa. Zmiana ciągu pojawia się też w trakcie jednej "sesji" przyspieszania, np. 4-ka, gaz w podłodze - auto przyspiesza bardzo żwawo, przez moment "muli" i znów przyspiesza żwawo.
Na razie nie wiem co może być przyczyną problemu, czekam na wgranie aktualnej poprawki do modułu PCM - podobno zawiera tylko korekty związane z DPF ale wolę sprawdzić na własnej skórze. Jeżeli się nie polepszy pozostaje oddanie autka do ASO... jednak jestem dziwnie przekonany, że ASO nawet nie będzie w stanie zidentyfikować problemu a co dopiero go usunąć... :fcp5
|
Ufff...
Już myślałem że to ze mną coś :551: a jednak też to wyczułeś.
Watpię co by ASO znalazło przyczynę tego problemu bo wg mnie jest to problem. Zwróć uwagę że efekt się nasila jak jest baardzo gorąco na zewnątrz. Wieczorem lub w nocy gdy powietrze jest chłodniejsze efekt jest nieodczuwalny. Na myjce ręcznej umyłem solidnie chłodnicę doładowania i trochę pomogło.
Sąduję że problem lezy w zmiennej geometri turbiny-dlatego wykupuję dłuższą gwarancję bo sądzę że do 150 000 km problem wyjdzie :fcp11
Co do czwartego biegu zgadzam się z Tobą bo wtedy jest to bardziej wyczuwalne i pewnie rola w tym jest przełożenia w skrzyni biegów.
W środę stawiam autko do Bemo Szczecin na przegląd 40 000 km z listą moich uwag i zobaczymy jak do tego podejdą.
Bo oprócz mechaniki,skrzypiących uszczelek i tapicerki widzę na masce coraz więcej ubytków lakieru :fcp15 - to jest dopiero dla mie zagwostka jak do tego podejdzie ASO.