Temat: [Mondeo 1993-1996] Centralny działa a alarm nie!!!
View Single Post
Stary 04-08-2008, 11:56   #1
cichy79
ford::amateur

Model: mondeo mk1
Silnik: 1.8 16v
Rocznik: 1994
Domyślnie Centralny działa a alarm nie!!!

Witam wszystkich. Na wstępie napisze, że cała sytuacja wygląda tak. Kupiłem Mondeo MK1 i dostałem 2 kluczyki (czerwony i czarny). Są to zwykłe kluczyki, bez pilota. Nie dostałem też żadnego pilota. Centralny nie działał nawet z kluczyka. Pojechałem do elektryka i mi zrobił jakoś ten centralny i dział z kluczyka ale ja bym chciał z pilota bo wygodniej.Tylko,że nie chce jechać juz do elektryka bo za drogo mnie to wyniesie. Mam za to jakis centralny zamek kompletny kupiony na allegro i teraz moje pytanie wyglada tak... czy ktoś wie czy da sie wykorzystać centralke z uniwersalnego centralnego do tego oryginalnego centralnego aby on dzialal z pilota? Moze centralke pod mastera podłączyć jakoś czy cos w tym stylu? Czy ktos wie jak sprawdzic czy w tym aucie co ja mam byl kiedys alarm, czy byl z pilota, oraz jakie jeszcze ciekawe rzeczy mialo (badz cały czas ma ale o tym nie wiem :fcp1 ) w sobie to auto?

Aha i jeszcze cos... :fcp1 jak byłem u tego elektryka to mi pokazał, ze na skrzynce bezpiecznikow pod kierownica jest chyba jakas centralka od centralnego. Ja znalazłem za schowkiem jakas centralke. Więc co to jest i jak to działa oraz do czego służy?Jak pilot wydaje jakis sygnal to co go odbiera i co sie z tym dalej dzieje? Bardzo prosze łopatologicznie mi to wytłumaczyć jesli ktoś umie a bede bardzo wdzięczny
cichy79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem