Re: co kupicie po Focusie ?
skoro się zrobił taki OT to ja też dodam swoje
Mam foke TDCi od nowości, rok 2004 przebieg 152 000. Do 127 000 było OK, potem nagle ni w 5 ni w 10 padło turbo, a dodam że zachowywałem wszystkie zasady (nie deptać na zimnym, schłodzić po jeździe, dobre oleje i filtry regularnie wymieniane, no i oczywiście dobre paliwko nie jakiś opał produkujący kilogramy smoły) i od czasu padniętego turbo się zaczęło, od tego czasu zdechła mi pompa wody, drugi raz turbo (tym razem kupiłem nowe nie regenerowane), termostat, katalizator i najgorsze że coś mi terkota i nikt nie wie co, auto już nie ma takiej mocy - tak do 3k jeszcze jakoś ale potem to już tylko się wydziera no i właśnie zrobił się głośny i pracuje jak TDI a nie CR. Była już u kilku niby speców i jakoś nikt mi nie potrafi pomóc dlaczego tak się stało. Mam tak już od 23 000 km więc raczej jest to kwestia tego że coś się przestawiło a nie popsuło, ale nikt nie jest w stanie zdiagnozować co.
Z tym, że mój wniosek nie jest taki, że ford ****o wort, ale że współczesne diesle są ****iane i jak chce jeździć względnie tanio to tylko benzyna + lpg bo na to auto wydałem już tyle że dawno bym sobie instalacje IV generacji za 7kzł kupił do mocnej benzyny i kilkanaście razy zatankował.
Sąsiad ma FFI 1.6 100KM zagazowanego i ma zrobione blisko 300 000 z czego większość na gazie i .... nic, a ja się męczę.
Pozdr.
|