Cytat:
|
Napisał phantom-kk
No to chyba trafiłem na taki zarżnięty. Tylko, że to ciężko sprawdzić, np. taka pompa nie daje objawów. Gaśnie i tyle. Sam wiem jak jeździć dieslem (turbo padło 2 razy nie z mojej winy), 2,5tys. nie przekraczam (chyba, że żeby przeczyścić katalizator), spala malutko.
|
Ciężko jest stwierdzić czy auto jest zarżnięte czy też nie przed zakupem i zawsze zakup używanego auta to loteria bez względu czy benzyna czy ON.
Po przejechaniu od zakupu ponad 20 tys padła turbina (siłownik w turbinie zatarł sie) i też mógłbym napisać, że 2 razy naprawiałem ale prawda jest taka, że regeneracji nie liczę ponieważ odzyskałem kasę a poza tym dowiedziałem się, że Garrett nie wspiera regenerowania więc turbiniarze wkładają zamienniki lub używane części co się kończy ponowną wizytą.
Co do delikatnej jazdy to fakt, że jest napisane, że ciągłe, długotrwałe obciążenie silnika diesla jest możliwe i w przypadku TDCi wynosi 3100 albo 3200 co daje około 160 km/h i całkiem przyzwoite spalanie.
Pomimo sporego wydatku na turbinę nie zamieniłbym się na benzynę a gazu narazie nie biorę nawet pod uwagę.
Cytat:
|
Napisał przemal00
Mam jeszcze pytanie do pozostałych użytkowników o doświadczenia lub opinie o dieslach innych marek gdyż rozważam
zakup audi A3 z dieslem 170kM
|
Proponuję forum użytkowników A3....zapewne również się zniechęcisz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przez najbliższe 5-6 lat zamierzam jeździć Foką (takie miałem założenie przy zakupie) a później zapewne tez Ford, też diesel
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chyba, że wymyślą coś ciekawszego.