View Single Post
Stary 07-08-2008, 09:23   #22
pkrystek
ford::average

Model: Ford Focus MK2 sedan
Silnik: 2.0 TDCI 136KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: Opowiesc nr 2 o Multeximie Katowice

Ja 2 dni temu byłem w Rybniku na I przeglądzie po 20000km.

Też kupowałem auto w Multeximie - miałem tam jeszcze 2 niezałatwione kwestie, m. in.
chciałem założyć dodatkowo czujniki cofania (ale wybili mi z głowy).

Też zalecam omijanie Multeximu WIELKIM ŁUKIEM, traktują człowieka jak idiotę, który się
czepia i przeszkadza im w pracy (no może jest już tam kilka młodych, świeżo zatrudnionych
osób), ale ogólnie porażka.

Tak więc już po pierwszej wizycie (była to wymiana piór wycieraczek - na gwarancji, było, nie było) próbowali mnie zniechęcić - że będzie to trwało 1,5h itp. Zanim wjechali na serwis, zanim ktoś się wziął do pracy - jak muchy w smole - może specjalnie, nie dałem się, wyczekałem,
ale dało to duzo do myślenia.

Wybrałem więc Ren-Car w Rybniku. Początkowo pojechałem tam, ponieważ rozciekł się amortyzator. Zamówili, wymienili na gwarancji oczywiście - szybko i miło, w ogole I wrażenie
super - wchodzi się za chwilę, ktoś podchodzi, wyciąga rękę do przywitania, pyta co sprowadza itd., SZOK POZYTYWNY.

Na przeglądzie też OK. Można było stać przy aucie - co nie jest takie oczywiste gdzie indziej,
przegląd trwał 45min. Następny SZOK, dwóch ludzi go robiło równolegle. Fakt że była 8 rano, ale .... Zapłaciłem za całość 407 zł, z olejem i filtrem, coś tam jeszcze - sama robocizna, ok. 90zł. Kolejny POZYTYW. Jeszcze przedmuchali mi klimę drugi raz, ponieważ po I-szym nadal było cos czuć. Tu musiałem dodatkowo poczekać ok. godz. ponieważ nastawili dla pewności ten ozonator na 1h. Skrzypią mi uszczelki w drzwiach - wszystkie. I tu też pozytyw - zamówili mi nowe i czekam aż przyjdą z Kolonii z magazynu, wymienią na nowe.

PODSUMOWUJĄC - chciałoby się, aby wszystkie ASO takie były, są oczywiście i w Rybniku
osoby wkurzające, bo słyszałem za plecami, że te uszczelki trzeba wyczyścić i będzie OK (jakbym tego nie robił ;-), ale stosunek ludzi kulturalnych (doradców serwisowych, mechaników, szefów) do oszołomów jest o niebo większy niż w Multeximie czy Autobossie w Bielsku.
pkrystek jest offline   Odpowiedź z Cytatem