Re: [Mk3] Kasowanie kontrolki wtrysku
Witam!
Zastanawiałem się czy nie założyć nowego tematu, ale ostatecznie napisze tutaj.
Sytuacja wygląda następująco:
Mondeo MK III, produkcja grudzień 2003, model 2004 po FL, (trapezowe halogeny), 2,0L TDCi, kupiony 28 czerwca przy 140tys, przebieg 141tys, wymiana oleju przy 138 tys. Poprzedni właściciel wspominał mi o regeneracji wtrysków w lutym tego roku oraz pompie (bądź o ich wymianie na nowe, nie pamiętam). Tankował tylko na Shellu najdroższą ropę. (Widziałem rachunki, które trzymał w teczce). Ja mam za sobą od tego czasu 3 porządne tankowania raczej na full na Shellu VPOWER za 4,93 zł! Dziś podczas jazdy MRUGAŁA mi najgorsza z możliwych kontrolek- świece żarowe (sprężynka) na 5 biegu. Jednak wydaje mi się, że nie stracił mocy (lub nie odczułem tego), musiałem jechać jeszcze kawałek na tej kontrolce. Po przyjeździe na miejsce wystudziłem go jak w biblii nakazano i poszedłem do biura. Po 1,5-2 godzinach wróciłem, odpaliłem nic nie świeci, nic nie mruga. Podczas drogi powrotnej również nic nie świeciło, moc wydaje mi się, że była właściwa, nawet specjalnie ostro go wkręciłem-?szedł? jak zawsze, niestety nie bylo okazji do "zapięcia" 5 biegu-miasto, korki. Nic nie kopci, nic nie szarpie, nie dławi się. Poprostu jechał zwyczajnie do domu. Dodam, że jazda w jedną jak i drugą stronę została poprzedzona krótkim nagrzaniem silnika, jazda nienadwerężająca turbinę, jak i po przyjedzie-studzenie. Klima włączona cały czas.
Najbardziej, co mnie dziwi i wkurza to okres, przez jaki jeździł na tych regenerowanych wtryskach. No, sorry ja Was bardzo, ale mamy sierpień, a wymiana była w lutym. Wymiana 4 wtrysków w ogóle nie wchodzi w grę, dlatego że po prostu zwyczajnie mnie nie stać. Także w ogóle zapominam o tym. Oczywiście liczę się z tym jak najbardziej, ale nie po okresie luty- lipiec. Wymiana załóżmy odbyła się przy 135tys, mam, 141tys !!! Mowi się o spokoju z wtryskami po wymianie a tu po 6 tys km? Kpina jakas...Poprzedni właściciel lał jak wspominałem najdroższą ropę na Shellu.
Czy ktoś z kolegów orientuje się, co mogło spowodować mruganie kontroli tak orientacyjnie?(wiadomo, musze do ASO jechać na komputer)
Czy mogą to być te cholerne wtryski?
Pozdrawiam!
|