View Single Post
Stary 09-08-2008, 17:40   #95
magicznaszycha
ford::beginner

Domyślnie Re: co kupicie po Focusie ?

Ja z Fordzika narazie jestem prawie w pełni zadowolony. Prawie ponieważ chciałem go zagazować a tu nici. Przy tym silniku jestem prawie pewien problemów z zaworami oraz wałem. Byłem w 5 największych serwisach lpg w wawie i oni się niechętnie w 3 z nich podejmą założenia ale mówią otwarcie o luzach na zaworach co 8000-10000 km o możl,iwych kłopotach i o tym iż gazu jeszcze w takim to nie wstawiali (inaczej jeśli chodzi o ten 100KM silnik). No i pali troszkę sporo bo niewiele poniżej dychy. Więc choć jestem oprócz tego mankamentu zadowolonym użytkownikiem to mój następny wybór padnie na auto (może mondeo) w którym gazown ia pójdzie a silnik będzie miał powyżej 150 KM. Miałem wcześniej asterkę F 1,6 16 w gazowni i szła gładko, później corsę C niestety z zamałym silnikiem i sekwencyjną skrzynią która się rozpadła a koszty naprawy- uuuuuu, Następnie kupiłem z żoną toyotę yaris (nową 2007) i żona dalej nią jeździ i muszę przyznać iż samochód fajny i dobrze się sprawuje.
Konkludując obecnie sama marka (opel, ford, toyota) nie daje żadnej gwarancji. Jeszcze 10 lat temu kupując niemca wiedziałeś w co inwestujesz obecnie ryzykujesz tyle samo co kupując samochody na F, czy też japończyki.
Pozdfrawiam
magicznaszycha jest offline   Odpowiedź z Cytatem