View Single Post
Stary 11-08-2008, 12:49   #22
goudacaster
ford::beginner

Domyślnie Re: Wygłuszanie C-maxa

Cytat:
Napisał C-sław
Panowie kurcze czytam Was i nie wiem co o tym sądzić. Jeździłem 7 lat laguną benzyniakiem i nie był to jakiś klekot i rzęch, teraz mam C-maxa oryginał i wydaje mi sie że jest cichszy niż laguna i to o wiele. Może to rzeczywiście kwestia opon ja mam nowe no prawie nowe latam nim po A4 po 160 - 180 i naprawdę nie słyszę powodów do naklejania mat głuszących. Pozdrawiam.
Jeździłem przez rok nowym Megane 1.9TDCI Privilege Lux i w końcu przesiadłem sie do C-Max'a 1.6 TDCI Ghia ktorego wymieniam na Focusa 1.6 TDCI (109KM) Titanium Business. Zauważyłem ze Megane bylo zdecydowanie cichsze niż jakikolwiek Ford, a maialem 5 focusow i 1 C-Max'a. Renaulty maja bardzo ciekawe wygłuszenie drzwi, takie gumy uszczelniające caly obrys drzwi. W ten sposób nie ma szczelin gdzie powietrze moze wirowac podczas jazdy. Szkoda ze tego nie ma w Fordach, a może jest i o tym nie wiem?
Zastanawiam się tez czy wygłuszenie w fordach jest takie same bez względu na wersje wyposażenia. Czy wersja Trend jest inaczej wyciszona niż Ghia lub Titanium?

Niedawno wymieniłem wszystkie opony na nowe Michelin Primacy HP 205/55 R16 91V co bardzo negatywnie wpłynęło na poziom hałasu w samochodzie. Zwłaszcza przy prędkościach 60-110 km/h bardzo mocno słychać te opony.
goudacaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem