[MKV][orion] po odpaleniu strasznie muli i przerywa
Witam,
mam problem po chwilowym postoju, badz z rana jak odpalam autko (na benzynie) autku otrzymuje normalne obroty jak za pierwszym razem nie zgasnie, jak odpale za 2 razem ok (do czasu docisniecia gazu), ale jak chce delikatnie dodac gazu to zaczyna spadac z obrotow, dopiero po walce z pedałem gazu uda mi sie jakos przerzucić na gaz,a podczas przelaczania zaczyna kopcic. Nie wiem o co tu chodzi, ten problem zawsze wystepuje podczas odpalania, jak juz sie rozkręci jak przerzucę na bene to troche przymula jak docisne pedal gazu (spada troche z obrtow,a potem rakieta, zmiana begów mól,a ptem znów ok), kiedys jak skonczyl mi sie gaz przezylem katorge jadac na niej autko w ogole nie przyspieszalo, obroty zawsze probowaly sie trzymać blisko biegu jałowego szarpało jak diabli i nie moglem przyspieszac bo "prykało" tak jakby nie było paliwa, nie zawsze sa te objawy podczas jazdy na benie, ale sa i chce sie tego pozbyc. Co sprawdzic? na gazie jest okki, filterek paliwa nówka.
jak gasnie podczas odpalania to moze warto zwrocic sie ku czujnikowi polozenia wału?? Ale co podczas jazdy?