View Single Post
Stary 13-08-2008, 23:30   #28
tee-en
ford::beginner

Domyślnie Re: Wygłuszanie C-maxa

Z samym rozebranie drzwi nie ma większego problemu, idzie całkiem gładko. Ale nie podoba mi się mocowanie górnej części boczka, tam gdzie zachodzą na siebie dwa różnokolorowe (u mnie szary i czarny) fragmenty boczka. Po zamonotwaniu (i przed też) naciskając na wierzch boczka można go zbliżyć do szyby o jakieś 4-5mm. Oczywiście towarzyszy temu dźwięk słyszalny :fcp6 A w praktyce wygląda to tak, że pasażer opiera się o drzwi i wtedy zaczynają one napie...lać na każdym najmniejszym wyboju.
A teraz plastikowa ramka wokół szyby. U mnie po jednej stronie była fabrycznie przyklejona a po drugiej tylko częściowo. Też dawało to efekty akustyczne. Dodatkwo pod uszczelką na przedniej krawędzi tylnych drzwi jest taka chyba metalowa czarna ramka wystająca po ok 5-6mm na drzwi. Ona też latała dość luźno i przy zamkniętych drzwiach postukiwała. Zapodałem jej pianki trochę i jest cicho.
@kolopeter
Aha, kiedyś pisałeś o nakrętce na śrubie nad amorem, którą widac po zdjęciu boczka. U mnie dopiero teraz doszedłem że postukuje na nierównościach. Udało Ci się ją jakoś wyciszyć?
tee-en jest offline   Odpowiedź z Cytatem