View Single Post
Stary 24-08-2008, 20:04   #9
Schem
ford::professional

Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
Domyślnie Re: Remont zawieszenia tylnego FFI - mały opis

Cytat:
Napisał Dinar
''Schem'' - ty masz chyba już najechane 260tyś,ale nawet po takim przebiegu nie ma co wymieniać wszystkich
elementów,zawieszenie focusa nie jest takie awaryjne jak niektórzy twierdza,ja mam 215tyś i na razie żadnych luzów
Jeszcze mi brakuje 500 km do 260 tysięcy :fcp26
Po oględzinach tyłu stwierdziłem prawie całkiem wywalone tulejki od wahaczy dolnych i dziury na palec w "cukierkach".
Reszta tulejek była tak sobie nadwyrężona ale stwierdziłem, że za 100 albo 500 km zaczną się jaja, to jak robić i rozkręcać tyle śrub, to już wymienię całość.
Tym bardziej, że i tak trzeba to wszystko pościągać, żeby się dostać to dolnego tylnego wahacza.
A śruby są jednorazowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał Dinar
Zauważyłem że po obciążeniu dużym ciężarem Focus nie siada[ugina] tak jak inne auta np. pasat.
A to też zauważyłem. Ale mnie się zdarzało tylko jakieś 350-400 kg wrzucać raz na jakiś czas.

Co do ustawiania pod obciążeniem - nie wiem, nie znam się, nie wypowiadam się. Jakiś to magiczny zabieg ale może...

Fordy otaczają mnie
Schem jest offline   Odpowiedź z Cytatem