Re: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)
Witajcie. Jestem nieszczęśliwym posiadaczej Mondeo 2,0 TDCI (2002r.) 130KM. Otóż wczorajszego dnia wybrałem się na zakupy i po przejechaniu jakiegoś odcinka, zaczęła mrugać kontrolka świec żarowych (sprężynka). Troszkę się zdziwiłem, bo jechałem całkiem spokojnie. Po wyjechaniu z korka zauważyłem spadek mocy powyżej 2000 obr/min. Podjechałem na diagnostykę i jeden miły Pan podłączył samochód pod komputer. Okazało się, że problem jest z wtryskiem na 4 cylindrze. Cała akcja działa się w piątek. W dniu dzisiejszym chciałem użyć samochodu, jednak po odpaleniu strasznie kopcił. Kłęby dymu w powodzeniem zasłoniły sąsiada stojącego za samochodem. Obroty jakie mogłem z niego wydusić to max. 1500obr/min. Nie wiem cos się dzieję. Jestem umówiony na poniedziałem rano u mechanika, ale myślałem, że uda mi się samemu dojechać, a tu klapa. Samochód nie będzię w stanie dojechać, bo każde do danie gazu spowoduje chmurę dymu. nadmienię tylko, że jakieś 3 miesiące temu szlag trafił turbinę, którą musiałem wymienić. Proszę , może ktoś oświeci mnie co się stało, że nie nie mogłem dzisiaj jechać samochodem.
Chcę go tylko naprawić i pozbyć się tego złomu, z którym średnio co 2-3 tygodnie coś się dzieje.
Pozdrawiam
maciek
|