View Single Post
Stary 31-08-2008, 15:41   #42
DarekJ
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 01/28/2003
Domyślnie Re: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Powiem tak, miałem identyczny przypadek - tzn. jeszcze go przechodzę, u mnie 2 wtryski byly robione( u poprzedniego własciciela), czekałem tylko aż zapali sie sprężynka że padnie ktorys z pozostałych, co do tego dymu to jak jezdziesz to jakos go nie widać - przynajmniej u mnie, ale na postoju i gazowaniu to daje czadu ze szok. Błędów nie zczytywałem - bo mi podobnie jak u Ciebie błąd twardy się pojawił i stwierdziłem ze pewnie ktorys z pozostałych wtrysków padł, po za tym niestety nie miałem u kogo zczytac tych błedów. Jeżeli u Ciebie z czytali ze jest cos nie tak z 4 wtryskiwaczem czyli pewnie padniety wtryskiwacz. Ja dopiero wysłałem do regeneracji na razie czekam na kontakt. Moim zdaniem u Ciebie będzie to samo, chyba ze u Ciebie i u mnie to jakiś problem z turbiną - mam nadzieje ze nie.

Rób wtryskiwacze kupno nowych to koszt: 4x800 zł + programowanie, regenerowane 4x570 zł lub wyslac swoje do regeneracji 4x400 zł

Albo sprzedawaj samochód... co do dojechania mechanika to dojedziesz, ja też myslalem ze nie dojadę ale jakoś dojechałem.. w trakcie jazdy juz tak mocno nie kopcił.