View Single Post
Stary 31-08-2008, 23:02   #46
MaciekSz
ford::amateur

Domyślnie Re: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Cytat:
Napisał DarekJ
Powiem tak, miałem identyczny przypadek - tzn. jeszcze go przechodzę, u mnie 2 wtryski byly robione( u poprzedniego własciciela), czekałem tylko aż zapali sie sprężynka że padnie ktorys z pozostałych, co do tego dymu to jak jezdziesz to jakos go nie widać - przynajmniej u mnie, ale na postoju i gazowaniu to daje czadu ze szok. Błędów nie zczytywałem - bo mi podobnie jak u Ciebie błąd twardy się pojawił i stwierdziłem ze pewnie ktorys z pozostałych wtrysków padł, po za tym niestety nie miałem u kogo zczytac tych błedów. Jeżeli u Ciebie z czytali ze jest cos nie tak z 4 wtryskiwaczem czyli pewnie padniety wtryskiwacz. Ja dopiero wysłałem do regeneracji na razie czekam na kontakt. Moim zdaniem u Ciebie będzie to samo, chyba ze u Ciebie i u mnie to jakiś problem z turbiną - mam nadzieje ze nie.

Rób wtryskiwacze kupno nowych to koszt: 4x800 zł + programowanie, regenerowane 4x570 zł lub wyslac swoje do regeneracji 4x400 zł

Albo sprzedawaj samochód... co do dojechania mechanika to dojedziesz, ja też myslalem ze nie dojadę ale jakoś dojechałem.. w trakcie jazdy juz tak mocno nie kopcił.

Darku, Nie wiem czy dojadę. Max obr. jakie mogę wydusic do 1500obr/min. Zacina się. Nie nazwałbym tego kopceniem. Dla mnie to jest poprostu siekiera na całe osiedle. Wcześniej jak odpadałem zimny silnik faktycznie trochę kopcił, ale podczas jazdy było już ok, ale teraz to jest masakra. Poprosiłem kumpla, żeby mnie podholował do mechanika. Co do turbiny, to wymieniałem ją 3 miesiące temu. Zamocowana na końcu ośki z łopatkami nakrętka się odkręciła i wpadła do turbiny (Myslę, że zatrzymala się intercoolerze) . Łopatki się połamały i niestety turbina nie nadawała się do naprawy. Koszt nowej 3000PLN. Także mam nadzieję, że to nie turbina. Jednego jestem pewnien, sprzedam ten złom i nigdy nie kupię juz Forda.
MaciekSz jest offline   Odpowiedź z Cytatem