View Single Post
Stary 31-08-2008, 23:37   #49
DarekJ
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 01/28/2003
Domyślnie Re: [Mk3] 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Cytat:
Napisał Cobretti
Cytat:
Napisał MaciekSz
Jednego jestem pewnien, sprzedam ten złom i nigdy nie kupię juz Forda.
jakie to typowe - coś sie zepsuje to "sprzedam złom i wiecej nie kupie"
kupisz coś innego "markowego" z przekonaniem ze to jest dopiero marka i co ??
coś sie posypie i "sprzedam złom i wiecej takiego nie kupie" ??
nie żartuj - zrób co masz zrobic... i poczuj przyjemność z jazdy tym autem....
no chyba że chcesz wsadzić kilka kafli w auto i zrobic komuś prezent z tego ... ten krtoś to doceni i bedzie mówił "kurde, czemu nigdy forda nie kupiłem, przeciez to takie fajne auto"

oczywiscie.. decyzja należy do Ciebie ....

Dzis jak ruszyłem to po jakis 100m auto mi zgasło i mrugała spręzynka - odpaliłem i pojechałem.... narazie jest ok ... czasem mi falujadelikatnie obroty po odpaleniu (i tylko wtedy) .. tak gdzies miedzy 800 a 1000 ... potem się stabilizuja.. co to moze być ??
Jestem identycznego zdania.. na forum był gość który to dopiero miał pecha.. nie tylko auto popsute(duzo kasy wyłożył) to jak chciał je zawieść do naprawy to auto na lawecie zostało uszkodzone.. bo gość gwałtownie hamował a samochód uderzył w wciągarke i zatrzymał się kilka cm od kabiny.. - takiemu to trzeba współczuć - niestety nie mogę znaleść tego wątku...

Gaśnięcie auta - to by pasowało do czujnika wałka rozrządu, ale powodów to może być z drugiej strony sporo - dobrym wyjściem byłoby odczytanie pamięci z błędami..