Cytat:
|
Napisał Struna
kaszpir007, pomijam fakt, że nie ma na tej stronie czegoś takiego jak vega super tylko vega, ale mniejsza o to, moim zdaniem w tym pdf-ie jest błąd opisu. Zapewne jest tak, ze jedna z tych śrub odpowiada za ciśnienie pierwszego stopnia a druga za bypas.
|
Masz rację.
Reduktor nazywa się Vega i wystepuje w kilku wersjach . Ja mam wersję Super (do 140KM) lub super Plus (powyżej 140KM). Niestety na redukotrze nie ma żadnego napisu więc nie wiem , ale kazałem dać najmocniejszy.
Dziś jak rozmawiałem z pomocą techniczną Elpigazu to serwisant powiedzial mi że reduktor ma tylko 2 śruby regulacyjne.
Na zdjęciu są to 2 duże wystające śruby na płaski śrubokręt. W rzeczywistości tylko ta "dolna" jest wystająca , druga nie jest wystająca ...
Serwisant powiedzial że właśnie ta "nie wystajaca" to chyba bypass. Mi to nic nie mówiło ....
Czyli rozumiem bypass = regulacja czułości reduktora ?
Jak "fabrycznie" powinno być to ustawione ?
Aby nie mieć tak bogatej mieszanki na wyższych obrotach powinienem tą śrubę wkręcać ?
Czy wkręcajać tą śrubę spowoduje że mieszanka na wyższych obrotach mi sie zuboży ?
Czy mogę tą śrubę mocno wkręcić ? Czy sama jej regulacja (bypass) może być w jakiś sposób niebezpieczna ?
Co ten bypass powoduje ? Czy ja go skręcę trochę to powinna mi się mieszanka przy wyżsych obrotach (np. 3000obr) zubożyć ?
Teraz mam problem z zbyt bogatą mieszanką (świeci mi się druga a nawet czasami trzecia zółta dioda).
PS. Wiem że mam dużo pytań , ale chcialbym dobrze BLOSa wyregulować. Nie chce jeździć na bardzo bogatej ani na bardzo ubogiej mieszance. Żadnego gazownika który zna się super na BLOSie nie znam w okolicy , a do "zwykłego" nie chce jechać bo już byłem , więc mam nadziję że tutaj uzyskam pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki !!!