Witajcie koledzy.
Ja miałem identyczne zachowanie autka. Od jakiegoś czasu się to uspokoiło. Ale nie ma róży bez kolców, zaświeciła mi się kontrolka usterki silnika. Po zdiagnozowaniu na kompie autka, okazało się, że mam zawieszony zawór EGR. W zaistniałej sytuacji autko nie puszcza bąków ani też nie kopci. W momencie gdy nieszczęsny EGR mi się samoczynnie odblokuje w czasie jazdy, wszystkie poprzednie objawy wracają
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego też zastanawiam się czy to co stało się u mnie, i to co dzieje sie u Was nie jest powodem (jak mi powiedział jeden mechanik) przycinania się zaworu EGR. Podobno ten zawór powinien się płynnie otwierać i zamykać (nie powinno być takich efektów w czasie jazdy autem jakie mamy). A w sytuacji gdy ten zawór sie przycina, co nie zawsze musi być od razu zasygnalizowane błędem w komputerze, będziemy mieli bąki i dławienie się auta. Tylko niestety nikt mi nie jest w stanie powiedzieć na 100% czy po wymianie EGR na nowy wszelkie te dziwne objawy ustąpią. Koszt nowego zaworu EGR to ~1200zł, niestety nie udało mi się znaleźć nigdzie taniej nowego zaworu. W używki nie ma się podobno co bawić.
Dobrze by było gdyby na forum odezwali sie inni posiadacze 1.6TDCI z automatyczną skrzynią, moglibyśmy wówczas ocenić czy przy sprawnym zaworze EGR takie dziwne objawy występują czy też nie. Gorąco zachęcam do wypowiedzi.
Pozdrawiam
Mariusz
P.S. Dodajcie do opisu skąd jesteście i napiszcie jaki macie przebieg w autkach. Mój obecnie ma przekroczone 55tkm (o ile wierzyć licznikowi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.