View Single Post
Stary 10-09-2008, 09:09   #100
stanisz
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: FORD MONDEO MK4
Silnik: 1.8 TDCI 125 KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: [MK3] TDCI 130KM automat - kto ma ? opisy samochodu-problemy

Cytat:
Napisał Cobretti
ktoś zmieniał olej w skrzyni - z tego co pamietam bo szarpała mimo małego przebiegu:
Dobrze pamiętasz, ja wymieniałem olej bo trochę za mocno szarpała skrzynia.
Po wymianie pracuje płynniej i generalnie jest poprawa.
Zastanawiam się czy znowu nie zrobić wymiany, mimo że wymiana była kilka tysięcy temu.
A myślę o tym ponieważ wymianę powinno się robić metodą przelewową, czego nikt chyba nie stosuje.
Cytat:
Napisał Cobretti
pytanie pierwsze: czy to był na 100% orginalny przebieg?
98 000 km - oryginalny
Cytat:
Napisał Cobretti
pytanie drugie: a czemu nie został wymieniony filtr w skrzyni ??
Nie został wymieniony bo w tych skrzyniach (Jatco) do filtra można się dostać podobno tylko przez demontaż skrzyni, czyli robi się to zazwyczaj przy remoncie.
Cytat:
Napisał Cobretti
a teraz pytanie kolejne:

kto z Was zrobił kilkadziesiat (stokilkadziesiat) tys kilometrów (nie wymieniając oleju w skrzyni) i nie ma problemów oraz kto z tego (??) powodu ma problemy ze skrzynia??
Tutaj się nie wypowiadam bo zrobiłem samochodem dopiero ok. 15 000 km (przez rok) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał Cobretti
czy Ci z Was któzy olej wymeinili odczuwają NAPRAWDĘ jakąs poprawe ?? róznice ??
j/w, w moim przypadku jest poprawa i zastanawiam się czy po kolejnym przelewie nie będzie jeszcze lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.