Cytat:
|
Napisał Cobretti
Cytat:
|
Napisał polaff
w skrzyni oleju nie wymienia sie pod żadnym pozorem jeśli isę skrzyni nie naprawia.
|
to samo mi powiedzieli w AASO polskim i niemieckim... no ale nie wszyscy chcą to przyjać do wiadomości....
|
Powiem tak... ASO mówią że się nie wymienia, a specjalistyczne serwisy od skrzyń (np. SAMKO) mówią że się wymienia. Dlaczego tak mówią ? Może dlatego że znają się na skrzyniach lepiej od ASO które automatami zazwyczaj się nie zajmują, albo zwyczajnie chcą zapewnić sobie zajęcie i kasę...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ocena należy już do każdego z nas indywidualnie.
Cytat:
|
Napisał Cobretti
Cytat:
|
Napisał stanisz
ja wymieniałem olej bo trochę za mocno szarpała skrzynia.
|
no ale był jakiś powód tego szarpania, prawda ??
a przy przebiegu 98.000km to trochę za szybko jak na jakiekolwiek objawy awaryjności....
miałeś za mało oleju czy co?? jak ci sie objawiało szarpanie w automacie ??
|
Olej który był spuszczany z mojej skrzyni był według mechanika już dosyć mocno zużyty, skoro tak mówił to może i był
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to fakt, był czarny i miał trochę dziwny zapach czyli wnioskuję że mógł stracić swoje właściwości.
Co było powodem szarpania ? przypuszczam że może właśnie zużyty olej skoro teraz jest lepiej.
Objawy były takie że dosyć mocno potrafił szarpnąć przy przełożeniach.
Cytat:
|
Napisał Cobretti
ja swojej nieruszam - wycieków nie ma, pracuje płynnie i cicho...
|
Jeśli moja by pracowała prawidłowo to też może nie interesował bym się wymianą, trudno powiedzieć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.