Cytat:
|
Napisał adwes
uwazajcie tez na numery telefonöw,nawet na niektörych stronach internetowych sa ostrzezenia sa podawane poczatkowe cyfry ,
[ Dodano: 2006-09-02, 21:53 ]
dzwonisz po samochöd ,a potem jestes zdziwiony przy rachunku telefonicznym,w wielu krajach ten proceder jest zabroniony ,a w niemczech nie i angielscy hakerzy przezucili sie na niemcy z tym numerem- tak pisali tutaj w gazetach
|
Kolega ma 100% racji, z tymi numerami. Po prostu trzeba być ostrożnym, ale nie popadać w panikę. Niektórzy z was zastanawiają się czy warto jechać po auto do Niemiec i na jakim portalu szukać ofert.Odradzam ebay.de [ powodów jest wiele, można by było napisać książkę] a polecam właśnie już opisywany w powyższych postach mobile.de i auto scout24.de. Trzeba w szczególności zwrócić uwagę na kontakt podany przy danej ofercie. Musi być dokładny adres i numer tel.komórkowego nie może być mniej niż 11 cyfr [ włącznie z zerem]. Nigdy nie brać pod uwage ofert, w której aby uzyskać kontakt ze sprzedającym trzeba wysłać email. Jest to 100% blew. Bo zawsze odpowiedź będzie po angielsku. W której sprzedawca naopowiada wam bajek o przeprowadzkach i różnego rodzaju akredytacjach. Ja osobiście kupiłem od początku tego roku ponad 15 aut zazwyczaj przez mobile.de. I ani razu nie miałem, jakich kolwiek związanych złym problemów, o których mowa w tym temacie.