View Single Post
Stary 15-09-2008, 17:27   #54
Cobretti
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Re: [MK3] TDCI - Regeneracja wtrysków MOTOMAXIMUS

Cytat:
Napisał berg
[MK3] Najważniejsze, że chodzi - mnie robił "regenerację" polegającą na zrobieniu z 7 szt wtrysków 4 "dobrych" chłopak dobrze znający sie na systemach wtryskowych TDCi - powiedział, że jeden będzie na początku "klekotał" na zimno :571: - i tak było po 2-3 tys km ustało - co prawda kazał lać MIXOL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do paliwa; 0,5 litra na zbiornik. Leję tak już od ok. 30 000 km i zauważyłem cholerne różnice w paliwie - nawet tym extra.Zaczyna go tyrpać na wolnych obrotach ("wiesza" sie wtrysk) jak paliwo kiepskie - dolewam wtedy dalsze 0,5 Mixolu i ... :fcp26 spoko !!Po tyrpaniu.
Tak że ja proponuję Ci Darku trochę pojeżdzić i zobaczysz po 2-3000 km jak będą chodzić te wtryski.. i tyle..jak nie to tylko moja metoda, koszt nie jest wielki bo litr Mixolu to ok. 8 - 10 zł ale skutkuje - dla pociieszenia - jak czasami nie nalałem Mixolu a paliwo było słabsze to zobaczyłem "klasyczną" sprężynkę (Gaz, ok. 2,2 do 2,5 obr, ok. 120 kmh) - reset, potem wolniejsza jazda a na najbliższym stopie Mixol.
To moja recepta :fcp2
nie... to nie jest recepta... to jest wątpliwy półśrodek..... :553: