View Single Post
Stary 18-09-2008, 16:08   #10
Magik123
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
Domyślnie Re: 1.6 16V na gratach Z Mondeo 2.0

No i walki zmienione.

Powiem tak, wolne obroty dla niedowiarkow bez zmian, moze deczko stabilniejsze :fcp1 , ale ciag od 4 tys obr Piekny :fcp12
Wczesniej do 4500 jeszcze juako tako, przy 5 tys juz slabl, teraz od 4 tys do 6 ciagnie bez zajakniecia :fcp27. Moment raczej bez zmian , lekko czuc ze przesuna sie wyzej.

Problemow zadnych nie ma, wszystko pasuje tip-top, trzba tylko pilnowac zeby walki byly tak samo jak przed odkreceniem, tym bardziej jak ktos ma bez kol. U mnie byl problem za pierwszym razem, gdyz jeden walek byl bez kola i po ustawieniu na fabryczne znaki dolu i gory auto odpalilo ale po dodaniu gazu pierdzial jak Cinquecento :fcp23, wystarczylo tylko przestawic walek ssacy delikatnie w lewo, i pieknie odpalil. Wiec najlepiej nabic sobie swoje znaki przed odkreceniem czegokolwiek.

Przepustnica rozniez pasuje, jedynie trzeba ramie z przepustnicy 1.6 rozwiercic nie pamietam jakim wiertlem, ale bedzie widac prz montazu tego ramienia, poprostu w 1.6 jest mniejsza srednica tego plastiku co sie montuje do niego linke.
Czujnik pol przepustnicy trzeba od 1.6, pasi bez problemu, bo od mondeo jest tak wygiety ze nie dostanie wtyczka.

ALE... jesli ktos sie za to zabiera radze do tego wszystkiego dokupic przeplywomierz z mondiego 2.0, (jest wiekszy wewnatrz), ja jeszcze jestem z oryginalna przeplywka, i troszke za waski przelot ma, po wyjeciu przeplywki i odpaleniu, silnik jest sporo zwawszy i lepiej na gaz reaguje, no ale bez przeplywomierza sie nie da jezdzic wiec narazie czekam na wyplate :fcp2 .

Narazie tyle, za kilka dni bede jeszcze zmienial kolektor na plastikowy, przeplywomierz i wtedy wypad na hamownie, podziele sie wynikami.
Pozdrawiam.
Magik123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem