Temat: [Mondeo 2000-2007] Wtryskiwacze 2,0 Tdci ustrka czy co ?
View Single Post
Stary 18-09-2008, 17:17   #96
sylwek70r
ford::amateur

Domyślnie Re: [Mk3] Wtryskiwacze 2,0 Tdci Mondeo

Cytat:
Napisał wojciecha
w ASO przeprogramowali mi ICU na nowszy soft i przesterowali wtryski
wzroslo tylko spalanie i chyba moc spadla bardziej, czasami gasl w trakcie jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
po tyg meczarni odwiedzilem starego domoroslego mechanika
wymyslil ze trza by sprawdzic katalizator
i faktycznie po "przepchaniu" (wymiana w aso to jedyne 3000,-)
moc wrocila i spalanie normalne !!
tak wiec podsumowujac moje przygody:
jak juz pisalem wszystko zaczelo sie gdy padlo turbo podejzewam ze i wtedy juz zalatwil sie przy okazji katalizator
a blad 251 ktory mialem zniwelowalo przesterowanie wtryskow i przeprogramowanie ICU
Ja przejechałem już przeszło 30 tys km od momentu zakupu tego samochodu mondeo 2002 r tdci 131 KM- zgłaszałem tutaj wcześniej , że sprężynka zapala się tylko na 4 i 5 biegu przy mocniejszym naciśnięciu pedału gazu , jeżeli dodaję sukcesywnie nigdy a także nigdy na 1, 2, czy 3 biegu mogę dać raptownie gaz na maxa rwie podłoże ale nic się nie dzieje pięknie wchodzi na obroty, wogóle silnik pięknie odpala i pracuje - wcześniej zostałem wyśmiany przez kogoś że mój typ tak ma - wszyscy jednym chórem krzyczeli wymień wtryski- pytam się po co silnik spala normalnie , pracuje bardzo pięknie - co najważniejsze wczoraj znowu byłem w serwisie forda po raz drugi i tym razem również - komputer nic nie wykazał ,zasugerowano że być może wina modułu wówczas komputer jest bezradny - ale wszyscy dziwią się że tylko na 4 i 5 biegu to się dzieje, ja już się przyzwyczaiłem i potrafię jeżdzić tak że sprężynka nie zapala się ale dla żony jest to stresujące - napewno tak być nie powinno ale co robić?
sylwek70r jest offline   Odpowiedź z Cytatem