Cytat:
|
Napisał Slawko
Cytat:
Poczytam jeszcze raz od początku, ale na razie zadam pytanie. Czy sprawdzałes ile teraz pali Pb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
Sławko, naleję zaraz butlę do pełna i policzę to konkretniew ale cudów nie będzie. A benzyna...
jest to pomiar zrobiony też "na oko", teraz wychodzi 10-11 litrów na sto po mieście. Podkreślam, że w ciagu dnia jeżdżę kilka lub kilkanaście odcinków po 2 kilometry. Nigdy po zapaleniu silnika nie czekam na ssaniu więcej niż 5 sekund - odjeżdżam natychmiast. Ssanie on sobie dość szybko wyłącza ustalając obroty na poziomie 900. W starej sierce 2.0is EFI sprzed lat było tak samo tylko na takim samym gazie II gen LOVATO spalała 13 litrów w mieście...
Nie mogę więcej napisać niż to co obserwuję. Auto wydaje być silnikowo zdrowe, aczkolwiek na lpg jest wyraźnie słabsze, ze 25% (czego w sierce mającej 115 PS nie odczuwałem). Kręcąc registrem mogę otrzymać różne poziomy dynamiki, ale zostawiłem na minimalnym poziomie odkręcenia, który daje już względny komfort. To i tak 17 litrów lpg musi zjeść. Pokręciłem imbusem w reduktorze BRC TECNO. To teraz rano mogę już po kilometrze przełączyc na lpg a nie po trzech, ale litra więcej gazu pali. Filtr powietrza teraz wymieniłem oraz olej z filtrem to może tego litra odzyskam. Po niedzieli przyjdą membrany BRC, obaczymy jaka będzie zmiana. Napiszę wtedy wnioski. Przy okazji Sławko...czy są tam jakieś kruczki przy tej wymianie tzn można sobie coś zepsuć?