Temat: [Mondeo 2000-2007] Wtryskiwacze 2,0 Tdci ustrka czy co ?
View Single Post
Stary 20-09-2008, 18:36   #100
sosnek
ford::advanced

Model: Ford Mondeo
Silnik: TDCI 130KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Re: [Mk3] Wtryskiwacze 2,0 Tdci Mondeo

Cytat:
Napisał januszch
Witam wszystkich uzytkownikow mondka mam auto z 2003 roku 2.0 TDCI przebieg 190tys. posiadam to auto od roku przejechalem nim 40tys. i mam problem 2 miesiace temu podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka swiec zarowych i silnik gwaltownie zgasl odpalilem ponownie i pojechalem na komputer ktory nic nie wykazal do tej pory bylo dobrze do wczoraj. Od wczoraj znowu przygoda na zimnym silniku normalnie odpalil po przejechaniu 5km to samo zapalila sie kontrolka swiec zarowych i samochod gwaltownie zgasl przy ponownej probie uruchomienia zapala sie kontrolka swiec zarowych i nie idzie odpalic wystarczy ze ostygnie i nie ma problemu. Czy ktos jest w stanie podpowiedziec co moze byc przyczyna wiekszosc postow opisuje ze kontrolka mruga a u mnie sie zapali tylko raz i gwaltownie auto gasnie nic po za tym, mruga tylko przy ponownym uruchomieniu ale niestety nie odpali.Wczoraj bylem na komputerze i nie wykazal zadnych bledow wtryski w normie pompa w normie to dla czego dzisiaj nie chce odpalic.

Powiedzialbym ze czujnik polazenia walka rozrzadu, ale to komputer prawde Ci powie - jesli byla "sprezynka" bledy musza byc. Byles na oryginalnym WDS/IDS'iue ??

POZdr
sosnek jest offline   Odpowiedź z Cytatem