Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 26-09-2008, 11:42   #719
keisim
ford::professional

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Re: [Mk4] Nowe MOndeo kombi- lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał BearM
KEISIM- dzięki za informację; czyli dobrze zapamiętałem że na Jurze ktoś mówił o problemach z wlewem- teraz wiem że byłeś to Ty.
U mnie przypadłość pojawiła się po 20 tysiącach- na razie spróbuję z tym żyć; nie chce mi się jechać z 1 usterką; jeżeli z jakiejś okazji będę w ASO to "przy okazji" zgłoszę im tą usterkę.
Kluczyk Nr 10 już dorzucam do bagażnika- swoją drogą "kusi" mnie by go rozłączyć nawet dziś i sprawdzić czy i u mnie Mondek zacznie mniej palić.

Życzę miłego wypoczynku :fcp29 Czy tam też są Mondziaki?
Zgłoś, zgłoś... jestem ciekaw jak na to zareagują :fcp1

Akumulator możesz na próbę odłączyć jeżeli tylko masz pod ręką kod do radia :fcp4 Nie spodziewałbym się, że zacznie mniej palić ale przyznam, że odczułem zauważalną zmianę charakterystyki pracy silnika (nieco żwawiej, zwłaszcza przy wyższych obrotach). Prawdopodobnie sterownik silnika wykonuję rekalibrację. Możliwe jednak, że ta pozytywna różnica z czasem zanika... :fcp20

Jestem już w Polsce...brrrrr...ponad 15-stopniowa różnica w temperaturze powietrza nie jest przyjemna :552: :fcp2 Nie widziałem tam (na Krecie) ani jednego Mondka :fcp20, generalnie mało tam nowych autek...