Cytat:
|
Napisał lukastob
Witam wszystkich, jestem nowy na forum poniewarz sledze od niedawna temat gasnacego mk6(bg+lpg), u mnie zaczeło sie niedługo po wymianie termostatu, najpierw gasł zaraz po odpaleniu gdy był zimny,
teraz nawet gdy jest rozgrzany to gasnie ale tylko na biegu jałowym, zdecydowalem sie napisac bo po przeczytaniu waszych postów odnośnie odpowietrzania i felernego zaworka zrobiłem test pisaka ale bez pisaka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tzn wyjąłem zaworek i tą rurkę i pozwoliłem zasysać mu powietrze i wiecie co...
przestał gasnąć chodzi na luzie prawie idealnie jedynie troszkę falują obroty, ale to nic bo przecież przestał gasnąć - eureka!
no i zgłupiałem bo gdy zatkam tą ssącą rurkę czyli robie to co powinien zrobić sprawny zaworek, jeśli dobrze zrozumiałem wasze posty, to auto gaśnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spotkaliście sie już z czymś takim ?
Pozdrawiam
|
a sprawdz rezystencje na czujniku cieczy od kompa i wskazania sondy (wydaje mi sie, ze go zalewa)
i tez krokowiec do sprawdzenia, bo moze padl i nie daje tyle powietrza, co trzeba na jalowym i dlatego, jak ta rurke nie zatkalales to nie gasl