2.0 dohc stuki w silniku możliwe przyczyny ?
Witam od półtora miesiaca jestem użytkownikiem Galaxy 2.0 dohc 1996 r wersja angielska nie wiem czy to jakas róznica ale piszę. Z reguły jeżdżę nim na krotkich odcinkach poniewaz do pracy mam około 3 km wiec przeważnie chodzi na zimnym silniku. Problem pojawil sie wczoraj. Zrobiłem dluższą trase okolo 150 km wszystko bylo ok odstawilem na parking i po kilku godzinach wróciłem żeby ruszyc do pracy i przezyłem szok. Po odpaleniu cos w silniku zaczeło stukać (cykać) po dodaniu gazu zmienilo sie to w warczenie z silnika. Delikatnie dojechalem do pracy (3 km) zbadałem stan oleju (ponad minimum) i zostawiłem auto na pare godzin. Kupilem olej (w razie co) po powrocie sprawdzilem ponownie stan bylo max dolałem ze 2 setki (na wszelki wypadek) odpaliłem silnik, nadal warczal i stukal. Ruszyłem w droge powrotna do domu i po jakichś 2 km stukanie i warczenie ucichlo. Zaparkowalem autko poszedłem do domu, wrociłem po pol godzinie zapalilem ponownie, znów cisza. Czy ktos może mial podobny przypadek lub wie co moze byc przyczyną??? Proszę o odpowiedź z góry dziekuje i pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez wojtekn ; 10-03-2014 o 08:18
|