Instrukcja wymiany paska rozrządu w 1.4 Duratec
Jako nowy i zielony witam serdecznie wszystkich stałych bywalców forum Fusiona. :fcp1
Trzeba Wam wiedziec, że nie jestem miłośnikiem motoryzacji ostatnich czasów. Lubuję w starawych Toyotach zwłszcza w Celikach i Corollach. No i co do tego ma Ford Fusion ? Ano tyle, że gdyby nie to dzielne autko nie miałbym szans na to aby pracowac przy Toyotach. Ford został mi pożyczony przez przyszłą teściową :fcp2 , tak, tak, teściową, takie przypadki się zdarzają. Najprawdopodobniej w ciągu miesiąca lub dwóch będę go musiał z ciężkim sercem oddać ale wczesniej w ramach wdzięczności chciałbym w nim doprowadzić do ładu to i owo tzn. (rozrząd, pewnie sprzęgło, amorki z tyłu mocno biją chyba padły albo straciły odboje) Wszystko podziele na oddzielne tematy. Tyle słowem wstępu.
Zacznijmy od rozrządu. Poszukałem trochę po forum i znalazłem co nie co ale nie udało mi się znaleźć instrukcji wymiany. Czy istnieje coś takiego ? Być może poradziłbym sobie i bez tego ale po co ? Skoro łatwiej będzie przeczytać to i owo przed przystąpieniem do prac. Może ktoś z Was już to robił i zechce podzielić się cennymi wskazówkami ?
Auto ma prawie 120 tys. i wygląda na to że, najwyższa pora zabrać się do roboty.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
pozdrawiam,
s1271
|