Temat: [Mondeo 2007-2014] Stylizacja nadwozia
View Single Post
Stary 09-10-2008, 21:20   #862
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
Domyślnie Re: [Mk4] - stylizacja Mondeo

nie gniewam się, wszystko jest ok, dla mnie są dwa rodzaje gustu
1- oparty na propozycjach ogólnie przyjętych np. tak jak tutaj, ford daje kokpit w jakimś tam drewnie lub aladrewnie i nie tylko ford, i są i inne kokpity w innych kolorach i wtedy wybiera się co mi, nam pasuje , mi podoba się takie coś według mnie daje trochę ciepła do samochodu, czytałem nawet że drewno dodaje nie tylko do samochodu, prestiżu,świadczy o jakimś wyższym statusie społecznym ( nie biorę tego do siebie , ale może podświadomie dlatego mi się podoba, chociarz nigdy mi przez głowę taka myśl nie przeszła-poprostu w samochodzie jest "cieplej " jak dla mnie) i co najważniejsze nie jest to wiejski tuning ani jakiś eksperyment , bo takie rzeczy są i w mercedesie i leksusie i w fordzie, czyli jacyś styliści nad tym pracowali by nie była to kaszana a że czy tu czy tam jest to okleina drewnopodonbbna a w wyższej pułce prawdziwe drewno to inna sprawa, bo i tak na pierwszy rzut oka tego nie widać.wystarczy posłuchać,poczytać jak są wyposażone samochody z wyższej pułki, tam taki kokpit to podstawa i nie jest to raczej rzecz gustu, tylko jakie to będzie drewno. tak jak pisałem, chciałem coś takiego zrobić, gdybym nie był tego pewny , rzuciłbym pytanie o zdanie szanownych forumowiczów
:fcp29 :fcp26
i
2- gust, kiedyś stoję pod sklepem i widzę audi,gościowi zostały dwa skrawki listwy chromowanej po jakies 8 cm,szerokości około chyba 5 cm facet nakleił sobie takie bez obróbki, obcięcia, przycięcia, na tylnim zderzaku :573: ,to jest dopiero "gust o którym się nie dyskutuje, bo albo się go ma albo nie"

porównanie mojej pracy,chyba nawet niecelowe( mimo iż mam parę baboli w kokpicie) do gustu nr. 2, to lekkie przegięcie :fcp3

post o stylizacji mondeo, więc nie było jeszcze takich zmian zmieszczonych w tym poście dlatego pokazuję , może komuś się przyda, nawet przy zamawianiu oryginału

dziękuję wszystkim oczywiście krytykującym troszkę :fcp3 mniej :fcp29 :fcp26

ps. są dostępne gotowe elementy, w róznych kolorach do mondeo, tylko trzeba oklejanie trochę dopracować bo taka okleina nie zakrywa do końca tego jasnego plastiku
np. tutaj

http://www.vipauto.com.pl/ver1.0/oferta.php3?id=design

albo tutaj

http://www.caspol-autotuning.pl/page,,F ... 0c716.html

ps.ps. heko- :fcp2 no Ty to masz wogóle teraz odjechany ten kokpit :fcp23 :fcp23
:fcp29