Cytat:
Napisał radekbox
1. po odetkaniu weza od zaworka odpowietrzenia powinien od razu zgasnac, a nie jak u Ciebie sie zastanawiac
|
Ja zrobilem tak, ze najpierw wyjalem waz, a potem odpalilem ale jutro w takim razie zrobie odwrotnie, najpierw odpale a potem sciagne waz, i wtedy zobacze czy zgasnie od razu czy bedzie kombinowal.
Cytat:
Napisał radekbox
2. po odpieciu przeplywki u mnie przez sekunde silnik inaczej chodzi, a potem tak jak wczesniej. niektorzy mowili, ze u nich nie ma zadnej roznicy, jak odepna go...
|
Jak odpialem kostke z przeplywki przy pracujacym silniku to moze przez ulamek sekundy bylo wyczuwalne lekkie "zajakniecie" silnika ale potem juz normalnie. Tak jak napisalem doslownie ulamek sekundy to moze byl.
Cytat:
Napisał radekbox
a co w ogole wyeliminowales??
|
Napewno to nie jest krokowiec, bo nawet mi sie obroty nie zawieszaja, jw. po odpieciu kostki z niego od razu gasnie. Raczej napewno nie bedzie to tez przeplywka, bo z tego co czytalem w archiwalnych postach i z tego co ty napisales reakcja mojej jest dobra. Jedynie co mi na mysl przychodzi to musialbym chyba pomierzyc ten czujnik, ktory daje dane do kompa nt. temp. plynu chlodniczego i powietrza, a takze sonde ale z tym to musze do kumpla podjechac bo nie mam miernika. No i gdzie sa te czujniki od plynu i powietrza tez nie wiem, bede musial poszukac, no i jak je pomierzyc, czy na cieplym czy nazimnym, a moze tak i tak. Mysle, ze gdzies na forum w jakis archiwalnych postach znajde.
Na koniec miesiaca jak kaska przyjdzie pojade do forda zamowic nowy zaworek odpowietrzania, az sam jestem ciekaw czy cos to pomoze.
Pozdrawiam