![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#161 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-03-2023
Model: Kuga MK3 Vignale AWD
Silnik: 2,5 FHEV
Rocznik: 2023
|
![]()
W moim wyprodukowanym we wrześniu 2023 też niczego nie słyszę, ale parkuję w garażu, w którym temperatura nie spada poniżej +5 stopni, więc może za ciepło żeby usłyszeć?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
|
![]()
Najlepiej w temperaturze ujemnej w początkowej fazie pracy zimnego silnika w pozycji "P" słychać w okolicach przedniego lewego koła telepanie sie pralki "frani"
Szarpanie silnika jakby paliwo nie dochodziło i odgłos przypominający uszkodzone łożysko |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
![]() Imię: Piotr
Model: Escape
Silnik: 2,5 hybryda FHEV
Rocznik: 05.2022
|
![]()
cześć szwagry, mam świeżego forda escape 2022 FHEV z USA, wymieniałem skrzynię bo była lekko pęknięta przy kolizji w USA. Kupiłem skrzynię z prawie nowej Kugi 2022 z Francji. Mechanik wrzucił ją do auta, zalaliśmy nowymi olejami, odpowietrzone wszystko, dolane do fulla oleju i.......
Dokładnie ta sama usterka - jak wszyscy opisują - na zimnym silniku na biegu N - przy odpalonym silniku spalinowym - trzaski, stuki, dramat. Nie wiem co robić czy wyjmować skrzynię i wymieniać TŁUMIK DRGAŃ - jak wszyscy piszą Doradźcie proszę Piotrek z Łodzi |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Kuga ST X , Transit 2,0
Silnik: 2,5 benzyna+Hybryda
Rocznik: 2020
|
![]()
jeździć , obserwować
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-02-2024
Model: Kuga
Silnik: 2,5L
Rocznik: 2023
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
![]() Imię: Piotr
Model: KUGA MK3 ST-Line
Silnik: 2.5 FHEV
Rocznik: 2022
|
![]()
Cześć, może ktoś naprawiał te stuki w mieście Warszawa i da cynk który salon poważnie do tego podchodzi bez zbędnych przepychanek? I pytanie do nowych właścicieli czy mają to samo ( o ile mają odwagę się przyznać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
![]() Imię: Pierogowski
Model: Kuga mk3
Silnik: 2.5 PHEV
Rocznik: 2023/2024
|
![]()
Witam wszystkich. Podgrzewając temat. Dzisiaj byłem w Frank -Cars w Częstochowie z tą samą przypadłością. Potwierdzono szarpanie i stuki. Wstępna diagnoza. To normalne. Na potwierdzenie pokazano mi kilka innych że niby tak samo mają. Oczywiście się nie zgodziłem z taką opinią, więc mają wysłać zapytanie do centrali. Zobaczymy co odpowiedzą. Kuga grudzień 2023 rejestracja styczeń 2024 tak więc w dalszym ciągu bez zmian.
Ostatnio edytowane przez Pierogowski ; 19-04-2025 o 22:29 Powód: Wersja PHEV |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Natomiast NA PEWNO skrzynia powinna być dopisana na nowo do PCM. Od jakiegoś czasu się tak porobiło, że "jak komputerem nie powiesz, że 'wymieniłeś skrzynię' to masz gorzej niż przed owym 'wymienieniem fizycznym'"...
![]() |
![]() |
#169 |
![]() Imię: Przemek
Model: Subaru Forester
Silnik: 2,5
Rocznik: 2017
|
![]()
Pooglądałem i poczytałem.
Znalazłem pojazd, którym jestem zainteresowany. Niecałe 20 tkm przebiegu. No i trafiłem na tą dyskusję. Ładniejsze auto niż Corolla Cross. Ale kupić grzechotnika to słabo. Czy te hałasy są mocno uciążliwe? Skoro tłumik stuka i puka to jest prawdopodobne ze może się rozpaść. Czy nie narobi więcej bałaganu? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|