Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Strefy klubowe > strefa|śląska
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-10-2025, 14:23   #1
Onitchi
ford::beginner

Imię: Matt
Model: Cmax
Silnik: 1.6 125
Rocznik: 2016
Domyślnie Montaz Sync3 w miejsce sync1 Cmax mk2 polift Śląsk+100km

Cześć. Poszukuje osoby która założy u mnie w Cmaxie mk2 polift 2016r radio z wyswietlaczem sync3. Aktualnie posiadam sync1. Lokalizacja Śląsk + 100km. Oczywiście usługa odpłatnie. Posiadam Radio/wyświetlacz/obudowe/ramke(stelarz) i wiązke.

Onitchi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2025, 19:47   #2
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Montaz Sync3 w miejsce sync1 Cmax mk2 polift Śląsk+100km

Cytat:
Napisał Onitchi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć. Poszukuje osoby która założy u mnie w Cmaxie mk2 polift 2016r radio z wyswietlaczem sync3...
W C-max MK2/Grand C-max oraz w Kudze MK2 deska "pod małe audio" jest MOCNO INNA niż deska "pod Syc2/Sync3". Więc będzie "duża rzeźba dremelkiem i ew. czarne wkręty do karton-gipsu"...
Osobiście nie znam nikogo, kto podjął by się USŁUGOWO takiej "rzeźby" w tym aucie, bo ryzko, że właścicielowi "nie będzie się podobało spasowanie" wynosi jakieś 95%...
Oczywiście nie wykluczam, że są "desperaci" co chwycą się tej roboty, ale nie daję za dużej szansy...

Wiem, bo sam kilka lat temu montowałem w moim byłym Grand C-maxie Sync3 w miejsce "małego audio...
Stary 13-10-2025, 22:45   #3
lukaszooo
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020

Zrobiłem kilkadziesiąt takich przekładek, wychodzi prawie jak oryginał, nie stosuje się żadnych wkrętów do gipsu które odkręca się po 100km.... Nie stosuje chińskich przejściówek ktore nie mają przewidzianego oświetlenia wejścia płyt CD czy zamykania centralnego zamka.... Zabawa nie jest tania ale radio jest zamocowane tak samo solidnie jak oryginał a laik po zdjęciu panelu radia nie zorientuje się że auto miało kiedyś małe radio. Po przekładce w najgorszym wypadku zostaje jeden błąd.
Mój film z przed prawie 3 lat.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
lukaszooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2026, 23:06   #4
LYJO
ford::amateur

Imię: Olek
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015

Witam.

Czy ktoś na Śląsku trudni się przekładką z SYNC2 na SYNC3 z wszystkimi potrzebnymi elementami wyposażenia? Moja "2" dogorywa już i czas na wymianę. Mam samochód od miesiąca i brak Android Auto, którego używałem w innych pojazdach od kilku lat doskwiera.
LYJO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary Wczoraj, 07:33   #5
kln1920
ford::expert

Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zapytaj, czy ma czas i chęci, ewentualnie @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , chociaż tutaj raczej w chęci do fizycznego przekładania gratów nie wierzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kln1920 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary Wczoraj, 16:31   #6
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016

Cytat:
Napisał kln1920 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , chociaż tutaj raczej w chęci do fizycznego przekładania gratów nie wierzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymiana Sync2 na Sync3 nie jest (nawet w S-maxie) jakoś bardzo "męcząca fizycznie" - więc akurat ten brak wiary mało uzasadniony...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - możemy się ewentualnie umówić na taką robotę, choć obecne warunki atmosferyczne nie są szczególnie odpowiednie...
Generalnie można próbować się dogadać.
Stary Wczoraj, 22:13   #7
LYJO
ford::amateur

Imię: Olek
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] no byłoby fajnie. Tylko póki co szukam jakiegoś źródła, gdzie dostanę cały komplet do podmianki. Może masz jakieś dojścia?
LYJO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania